ETC Nederland, URENCO en SPUN gaan een pensioenopleiding beginnen om te zorgen dat het pensioenfonds genoeg deskundige kandidaten uit eigen gelederen heeft voor het verantwoordingsorgaan en het bestuur van het fonds. In het deelnemersonderzoek konden respondenten hun interesse in deze opleiding aangeven. Maar liefst 48 deelnemers gaven aan interesse te hebben in de opleiding. Daar was echter geen enkele vrouw bij. Dames met interesse in het onderwerp pensioen kunnen zich nog steeds opgeven.

Evenwichtige samenstelling
Dat aantal aanmeldingen is veel groter dan het aantal van 10 tot 15 deelnemers dat in de opleiding kan worden geplaatst. Dit betekent dat de werkgevers en SPUN uit de aanmeldingen een keuze moeten maken. Daarbij wordt uiteraard gekeken naar een evenwichtige samenstelling van de pensioenklas. Voor dat evenwicht is het belangrijk dat ook vrouwen deelnemen aan de opleiding. Geïnteresseerde dames kunnen zich nog steeds opgeven bij Gerard Broekman (gerard.broekman@urenco.com)  en Remco van Ham (remco.vanham@nl.enritec.com).

Pittige cursus
Op dit moment zijn er gesprekken met een professioneel opleidingsinstituut over de vormgeving van de cursus. Duidelijk is al wel dat het een pittige cursus zal worden van een aantal dagdelen. De bedoeling van de cursus is dat de deelnemers zich kunnen ontwikkelen tot lid van het verantwoordingsorgaan of uiteindelijk zelfs het bestuur van SPUN.

Nader bericht voor kandidaten
Alle 48 kandidaten hebben inmiddels een mail of brief gekregen om hen te bedanken voor hun aanmelding. Zodra meer bekend is over de invulling van de opleiding, zal de selectie van de kandidaten plaatsvinden en krijgt iedereen nader bericht.